Presbiyopi Tedavisi Ankara

    Gözü meydana getiren dokular, çoğu zaman dış etkilere karşı kendilerini etkin bir şekilde korurlar. Ancak bu koruma, her zaman gerektiği gibi sağlanamayabilir. Göz dokularında meydana gelen yıpranma, zaman içerisinde birikim gösterebilir ve kişinin görüş kalitesinde bozulmalar görülebilir. Özellikle de yaşlanma ile birlikte göz dokuları yorulur ve eskisi kadar sorunsuz çalışamayabilirler. Buna bağlı olarak da bireyler, yakını görmekte, yakındaki nesneleri seçmekte veya yakına odaklanmakta zorluk çekebilirler. Presbiyopi olarak bilinen bu durum, ileri yaştaki bireylerde görülen yaygın bir süreçtir.

    Presbiyopi, Yunanca kökenli olan ve ‘’Yaşlı göz’’, ‘’Göz yaşlılığı’’ gibi manalara gelen bir kelimedir. İnsan vücudundaki her doku gibi göz dokuları da zamanla yıpranırlar. Buna bağlı olarak da görevlerini eskisi kadar verimli bir şekilde gerçekleştiremezler. Presbiyopi hastalarının yakını görmekte veya yakındaki nesneleri seçmekte zorlanmalarının sebebi budur. Presbiyopisi olan bireyler, kitap okumakta, telefonlarına bakmakta veya çalışmakta zorlanabilirler. Bu rahatsızlık gerektiği gibi tedavi edilmediğinde bireyin gündelik yaşamını olumsuz etkileyebilmektedir. Presbiyopi teşhisinin doğru bir şekilde yapılabilmesi, hipermetropiden ayrılabilmesi ve tedavi çalışmalarının mümkün olabilmesi için birey; alanında uzman bir göz doktoruyla görüşmelidir. Yazımızın devamında ‘’Yaşlılarda yakını görememe neden olur?’’, ‘’Presbiyopi kimlerde görülür?’’, ‘’Presbiyopi nasıl tedavi edilir?’’ ve ‘’Göz yaşlanması nedir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

    Ankara presbiyopi tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Presbiyopi Nedir? Presbiyopi Ne Demek?

    Presbiyopi, ilerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan ve kişinin yakını görmesini zorlaştıran bir görme bozukluğudur. 40’lı yaşların başında ortaya çıkan bu rahatsızlık, önceleri yavaş daha sonra ise hızlı bir şekilde ilerlemeye başlar. Hastalar, presbiyopinin etkilerini, hemen hemen 40’lı yaşların sonunda ciddi ölçülerde hissetmeye başlarlar. Presbiyopisi olan bireyler, normalde yakını iyi bir şekilde görürken, zaman içerisinde yakındaki cisimleri bulanık bir şekilde algılamaya başlarlar. Kitap okurken, telefonlarına bakarken veya masa başında çalışırken zorluk çekebilirler.

    Presbiyopi Neden Olur? Presbiyopi Nedenleri Nelerdir?

    Presbiyopi, gözde yer alan merceğin yıpranması sonucu ortaya çıkmaktadır. Göz merceği veya göz lensi olarak bilinen yapı, vücuttaki pek çok doku gibi zaman içerisinde yıpranabilmektedir. Bu yıpranma sebebiyle eski ışık geçirgenliğini kaybedebilmekte, odak değişimlerini yapmakta zorlanabilmektedir. Bu durumun etkileri de kişinin yakını bulanık bir şekilde görmesi olarak ortaya çıkar. Genelde 40’lı yaşlarda kendisini gösteren presbiyopi, 60 yaşına kadar ilerlemeye devam eder. Yani bu yaş aralığında, yakını görme problemi git gide artış gösterebilir. 60’ların başından sonra ise ilerlemesi durur.

    Presbiyopi Nasıl Önlenir?

    Presbiyopi çoğu zaman önlenebilen bir rahatsızlık değildir. Gözde yer alan dokuların zaman içerisinde yıpranması normaldir. Ancak göz ve gözle ilgili rahatsızlıklara dikkat edilir, göz yeterince dinlendirilir, korunursa presbiyopinin etkileri daha geç yaşlarda görülebilir. Presbiyopisi olan bireyler, günümüzde gözlüklerden lazer uygulamalarına kadar pek çok tedavi sayesinde normal bir görüşe sahip olabilirler. Bu yüzden endişe etmeye gerek yoktur.

    Presbiyopi Belirtileri Nelerdir?

    Presbiyopi belirtileri arasında şunlar yer alabilir:

    • Yakını bulanık görmek.
    • Kitap okumakta veya telefondaki yazıları okumakta güçlük.
    • Baş ağrısı.
    • Göz ağrısı.
    • Göz yorgunluğu.

    Bahsettiğimiz belirtiler presbiyopi sırasında yaygın bir şekilde gözlemlenmektedir. Kesin teşhisin sağlanabilmesi ve tedavi çalışmalarının mümkün olabilmesi için bir göz doktoruyla görüşmek gerekir.

    Presbiyopi Hastaları Nasıl Görür?

    Presbiyopi hastaları, normalde rahatça kitap okuyabildikleri, çalışabildikleri mesafeden; yazıları net görememeye, harfleri seçememeye başlayabilirler. Özellikle de ortamdaki ışık, loş denilebilecek bir seviyedeyse görüş çok daha zor bir hale gelir. Bulanık görüşün şiddeti, 60 yaşına kadar artabilmektedir.

    Presbiyopi Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Presbiyopi tedavisi Ankara pek çok şekilde yapılabilir. Bu tedavinin hangi yolla yapılacağı, büyük oranda hastanın taleplerine ve tedaviden beklentilerine bağlıdır. Presbiyopi tedavisinde en çok kullanılan uygulamalar gözlükler ve kontakt lenslerdir. Ancak bunlar, yine pek çok hasta tarafından, rahat olmamaları ve kalıcı bir çözüm sunmamaları sebebiyle tercih edilmemektedirler. Bahsettiğimiz uygulamaların yerine hastalar, göz içi mercek veya akıllı lens gibi uygulamalara yönelmektedirler. Göz içi lensler, göze yerleştirilen yapay merceklerdir; bireyin hem uzağı hem de yakını rahatça görmesini sağlayabilirler. Bunların yanı sıra refraktif cerrahi veya lazer cerrahisi olarak bilinen işlemler de presbiyopi tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. Bahsettiğimiz gelişmiş ve modern uygulamalar hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan yazıları inceleyebilirsiniz.

    Ankara Presbiyopi Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara presbiyopi tedavisi fiyatları, tedavinin hangi yöntemle yapıldığına göre kişiden kişiye değişebilir. Ankara presbiyopi tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Hemen Ara!
    Yol Tarifi