Konjonktivit Tedavisi Ankara

    İnsan vücudundaki neredeyse tüm organlar ve dokular, enfeksiyon geçirme riski taşırlar. Bu risk gözler ve göz dokuları için de bulunmaktadır. Normal şartlarda göz, kendisini enfeksiyonlardan ve zararlı organizmalardan korumak için önemli savunma mekanizmalarına sahiptir. Ancak bu mekanizmalar, her tehdidi gerektiği gibi savuşturamayabilirler. Buna bağlı olarak da gözün çeşitli bölgelerinde, çeşitli tehlike boyutlarına sahip enfeksiyonlar gelişebilir. Bu enfeksiyonlar arasında en tehlikeli olanlarından biri de konjonktivit hastalığıdır. Konjonktivit, gerektiği gibi ve zamanında tedavi edilmezse göz dokularına kalıcı bir şekilde zarar verebilmektedir.

    Konjonktivit, gözlerde kanlanma, batma ve kaşıntı gibi belirtilere yol açabilen ciddi bir göz enfeksiyonudur. Bu rahatsızlık, gözün yabancı bir organizmayla kontamine (bulaşma) olmasıyla ortaya çıkabilir. Aynı şekilde üst solunum yollarında bulunan enfeksiyonlar da gözlere sıçrayabilir ve konjonktivit gerçekleşebilir. Enfeksiyona yol açan organizmanın türüne göre konjonktivit tedavisi de değişiklik gösterebilmektedir. Bu tedavinin mümkün olması, göz dokularının korunması ve öncelikle de rahatsızlığın kesin bir şekilde belirlenebilmesi için birey; uzman bir göz doktoruyla görüşmelidir. Yazımızın devamında ‘’Konjonktivit enfeksiyonu hangi sebeplerden meydana gelir?’’, ‘’Konjonktivit tedavi edilmezse ne olur?’’, ‘’Konjonktivit belirtileri nelerdir?’’ ve ‘’Konjonktivit tedavisi nasıl olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

    Ankara konjonktivit tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Konjonktivit Nedir? Konjonktivit Ne Demek?

    Konjonktivit, gözde yer alan belli bir bölgenin; bakteri, virüs ve mantar gibi zararlı organizmalar sebebiyle enfeksiyon kapmasıdır. Korneanın arka tarafında, üzerinde kılcal damarlar bulunan saydam ve ince bir zar dokusu vardır. Bu zar dokusu tıp dilinde konjonktiva olarak isimlendirilir. Bu dokuya ulaşan bakterilerin, virüslerin veya mantarların yol açtığı enfeksiyon ise konjonktivit olarak bilinir.

    Kırmızı göz veya pembe göz isimleriyle de bilinen konjonktivit, son derece bulaşıcı bir hastalıktır. Türüne göre farklı ilaçlarla ve uygulamalarla tedavi edilebilmektedir.

    Konjonktivit Neden Olur?

    Konjonktivit, gözde yer alan konjonktiva isimli zar dokusunun iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. Gözlerimiz, normal şartlarda çok etkili savunma mekanizmalarına sahiptir. Göz yaşlarından kirpiklere, bağışıklık sistemi elemanlarından göz kapağına kadar pek çok doku ve sistem; gözü korumak için aktif olarak çalışır. Ancak bazı durumlarda her şeye rağmen kontaminasyon (bulaşma) gerçekleşebilir. Konjonktivit, türüne göre farklı sebeplerden ortaya çıkabilmektedir. Bakteriyel konjonktivit bakteriler sebebiyle, viral konjonktivit virüsler sebebiyle, allerjik konjonktivit ise çeşitli allerjenler sebebiyle ortaya çıkar. Doğumdan hemen sonra bebeklerde, çocuklarda, gençlerde, yetişkinlerde ve yaşlılarda görülebilen bir hastalıktır.

    Konjonktivit Belirtileri Nelerdir?

    Bakteriyel konjonktivit belirtileri arasında şunlar yer alır:

    • Gözden gelen sarı ve yeşil tonlarında, yoğun bir akıntı. Bu akıntı, viral konjonktivitte daha sulu bir yapıya sahip olabilmektedir.
    • Gözde ve göz çevresinde şişlik.
    • Gözde kızarıklık ve hassasiyet.
    • Çapaklanma.

    Bu belirtiler konjonktivitin türüne ve şiddetine göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Teşhisin kesin ve doğru bir şekilde sağlanması, tedavi çalışmaları için çok önemlidir. Bu yüzden daha önce konjonktivit geçirilmiş olunsa bile yani evde ilaç olsa bile yeniden göz doktoruyla görüşmek gerekir. Çünkü daha önceden bakteriyel konjonktivit olan bir birey, sonrasında viral konjonktivit olabilir.

    Konjonktivit Bulaşıcı Mıdır? Konjonktivit Nasıl Bulaşır?

    Bakteriyel ve viral konjonktivit son derece bulaşıcı bir hastalıktır. Havludan, mendillerden, yastıklardan çok kolay bir şekilde başka birine bulaşabilmektedir. Bu yüzden konjonktivit olan bireyler, tamamen iyileşene kadar özel bir havlu kullanmalıdırlar. Yastıklarını kimseyle paylaşmamalıdırlar. Ellerini düzenli bir şekilde yıkamaya özen göstermelidirler. Allerjik konjonktivit ise bulaşıcı değildir, vücudun yabancı cisimlere verdiği tepki sebebiyle görülürler.

    Konjonktivit Nasıl Geçer?

    Konjonktivit, doktor tedavisi gerektiren önemli bir enfeksiyon hastalığıdır. Tedavi edilmediği takdirde kişinin göz dokuları, kalıcı bir şekilde zarar görebilir. Bu yüzden konjonktivit olan veya konjonktivit olduğundan şüphelenen bireyler, vakit kaybetmeden alanında uzman bir doktorla görüşmelidirler.

    Konjonktivit Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Konjonktivit tedavisi Ankara, konjonktivitin türüne yani ortaya çıkma nedenine göre farklı şekillerde yapılmaktadır. Bu süreçte doktor, çeşitli uygulamalar yardımıyla konjonktivitin türünü belirler. Daha sonra ise hastaya özel bir tedavi planı oluşturur.

    Bakteriyel konjonktivitte, tedavi çeşitli göz damlalarıyla ve antibiyotik ilaçlarla yapılabilir. Allerjik konjonktivitte nonsteroid göz damlaları tercih edilebilir. Aynı şekilde antihistaminik özellikli göz damlalarına da başvurulabilir.

    Viral konjonktivitte, enfeksiyonun son bulması için herhangi bir uygulamaya başvurulmaz. Çünkü virüsler, bakterilerin aksine ilaçlarla ortadan kaldırılamazlar. Ancak enfeksiyon süresince ortaya çıkan semptomları azaltmaya yönelik, destek tedavilerine başvurulabilir.

    Ankara Konjonktivit Tedavisi Fiyatları 2024

    Ankara konjonktivit tedavisi fiyatları, tedavinin kapsamına göre kişiden kişiye değişebilir.

    Ankara konjonktivit tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Hemen Ara!
    Yol Tarifi