Hipermetropi Tedavisi Ankara

    Gözleri, oldukça yüksek çözünürlüğe sahip, kıyasla geniş açılı biyolojik kameralara benzetmek mümkündür. Gözlerimiz sayesinde dış ortamı yani çevremizi görebilir ve çevremizle etkileşim kurabiliriz. Her biri özel görevlere sahip onlarca dokudan oluşan gözler, çevremizdeki tehditleri algılamaktan kitap okumaya kadar pek çok aktivite sırasında yararlandığımız önemli organlardır. Bahsettiğimiz dokular, ışığı toplar, kırar, yönlendirir ve sinirsel iletilere çevirerek beyne yönlendirirler. Eğer bu bahsettiğimiz süreçte bir terslik meydana gelirse görme bozuklukları oluşabilir. Görme bozuklukları arasında en sık rastlanılanlardan biri hipermetropidir.

    Hipermetropi, bireyin yakındaki nesneleri görmesini; kitap okumasını, telefonunu incelemesini ve benzer aktiviteleri gerçekleştirmesini zorlaştıran yaygın bir görme bozukluğudur. Bu rahatsızlık pek çok sebepten ortaya çıkabilmekte ve ilerleyici bir karaktere sahip olabilmektedir. Günümüzde gözlükler, kontakt lensler, lazer operasyonları ve göz içi lenslerle hipermetrobun olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak mümkündür. Ancak bu tedavinin mümkün olabilmesi için rahatsızlığın öncelikle teşhis edilmesi gerekir. Teşhis gerçekleştikten sonra; hastanın yaşına ve taleplerine göre uygun bir tedavi uygulaması seçilebilir. Yazımızın devamında ‘’Hipermetrop hastaları nasıl görür?’’, ‘’Yakını görememe nedenleri nelerdir?’’, ‘’Yakını görememe sorunu nedir?’’ ve ‘’Hipermetrop nasıl tedavi edilir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

    Ankara hipermetrop tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Hipermetropi Nedir? Hipermetrop Nedir?

    Hipermetropi, yakını görmeyi zorlaştıran bir göz hastalığıdır. Bu kişiler kitap okumakta zorlanabilir, telefonlarındaki yazıları görmekte güçlük çekebilir veya çalışırken çeşitli zorluklarla karşılaşabilirler.

    Normal şartlarda, dış çevreden toplanan ışın demetleri, gözün çeşitli dokularından geçtikten sonra kırılarak retinanın üzerine düşerler. Buradan da görüntünün oluşabilmesi ve algılanabilmesi için beyne yönlendirilirler. Ancak hipermetropi hastalarında bahsettiğimiz ışık demetleri, retinanın tam olarak üzerine değil de arka tarafına düşerler. Bu da bireyin yakını görmesini zorlaştırır. Hipermetropinin derecesi, zaman içerisinde artış gösterebilmektedir. Bu artış tedavi uygulamalarında da değişikliklere yol açabilmektedir.

    Hipermetropi Neden Olur? Hipermetrop Neden Olur?

    Hipermetropi nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

    • Kornea ve göz merceğinde meydana gelen değişimler. (Eğim hipermetropisi.)
    • Gözün ön arka uzunluğunun normalden daha kısa olması. (Eksenel hipermetropi.)
    • Göz merceğinin kırılma indisindeki değişimler. (Lentiküler)

    Bunlar şu gibi sebeplerden ortaya çıkabilirler:

    • Doğumsal.
    • Genetik yatkınlık.
    • İlerleyen yaş.
    • Diyabet gibi metabolizma hastalıkları.
    • Çevresel faktörler.
    • Göz travmaları.

    Hipermetropiye yol açabilen faktörler bu şekilde sıralanabilir.

    Hipermetrop Hastaları Nasıl Görür?

    Hipermetroplar, gözlük ve lens kullanmadıkları takdirde veya farklı bir tedavi sürecinden geçmedikleri takdirde yakını bulanık görürler. Bu yüzden çalışırken, kitap okurken veya telefonlarını incelerken zorluk yaşayabilirler.

    Hipermetrop Belirtileri Nelerdir?

    Hipermetropi belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

    • Yakındaki cisimleri bulanık görmek.
    • Kitap okurken zorluk çekmek.
    • Baş ağrısı.
    • Gözlerde ağrı, batma veya yanma.
    • Gözlerini kısarak okumak, bakmak.
    • Gözlerini normalden daha sık kırpmak.

    Bu gibi belirtiler hipermetrop hastalarında gözlenebilmektedir. Ancak yalnızca bu belirtilere bakarak hipermetrop teşhisi koymak mümkün değildir. Bazı durumlarda presbiyopi gibi durumlar da yakını görmeyi zorlaştırabilmektedir. Ayrımın yapılabilmesi için uzman bir doktorla görüşülmesi gerekir.

    Hipermetropi Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

    Hipermetropi tedavileri arasında şu gibi uygulamalar bulunmaktadır:

    • Numaralı gözlükler.
    • Kontakt lensler.
    • LASIK Ameliyatı.
    • Excimer Lazer.
    • Göz İçi Lens.

    Bu tedavi uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Lasik Ameliyatı, Excimer Lazer ve Göz İçi Lensler isimli yazıları inceleyebilirsiniz. Bu uygulamalar, hipermetropinin kalıcı bir şekilde tedavi edilmesi için yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

    Hipermetropi Tedavisi Nasıl Yapılır? Hipermetrop Tedavisi Nasıl Olur?

    Hipermetropi tedavisi öncesinde hastalar, detaylı bir göz muayenesinden geçerler. Bu muayene sırasında çeşitli testler ve gözlemler sayesinde hipermetropinin kapsamı tespit edilir. Daha sonra ise hastanın yaşı, talepleri ve yaşam tarzı göz önünde bulundurularak bir tedavi uygulaması seçilir. Bu tedavi numaralı mercekler içeren gözlükler, kontakt lensler, kalıcı göz içi lensler veya lazer uygulamalarıyla gerçekleşebilmektedir.

    Gözlük ve lens kullanımı konusunda sorunlar yaşayan, daha farklı tedaviler talep eden hastalar, eğer bu tedaviler için uygun şartlar sağlanmışsa lazer uygulamaları sayesinde kalıcı olarak hipermetroptan kurtulabilirler. Kalıcı göz içi lensler veya akıllı lensler de hipermetropi tedavisi sırasında etkin bir şekilde kullanılabilmektedir.

    Ankara Hipermetropi Tedavisi Fiyatları 2024

    Hipermetropi tedavisi Ankara fiyatları, tedavinin hangi yöntemle yapıldığına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ankara hipermetrop tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Hemen Ara!
    Yol Tarifi