Ankara Acil Göz Doktoru
Acil göz doktoru Ankara, göz dokularında meydana gelen ani hasarları ve buna bağlı gelişen görme sorunlarını ortadan kaldırmak, gözün ileri derecede hasar almasını önlemek adına uygulamalar gerçekleştiren doktorlardır. Gözlerde, görme olayının ideal bir şekilde gerçekleşebilmesi için özelleşmiş onlarca doku yer almaktadır. Bu dokular birbirleriyle uyum içerisinde çalışarak dış ortamdan gelen ışığı kırar, yönlendirir ve beynin ilgili bölgelerine iletirler. Böylece göze gelen ışık beynin özel bölgelerinde analiz edilir ve görüntü meydana gelir. Eğer bahsi geçen süreçlerin birinde, göz dokularındaki hasar veya hastalık sebebiyle bir aksama meydana gelirse bireyin görüşü bozulur. Görüş yetisinin kalitesinde düşmeler, görüş alanının daralması, bulanık görme, geçici görme kaybı veya kalıcı görme kaybı gibi sorunlar meydana gelebilir. Bu gibi durumlar göz sağlığı ve görme yetisi için son derece tehlikelidir. Göz doktorları bahsi geçen durumları ve bu durumlara yol açan nedenleri tespit edebilir, daha sonra ise özel tedavilerle bunları ortadan kaldırabilirler. Yazımızın devamında ‘’Göz doktoru tedavileri ne kadar sürer?’’, ‘’Göz muayenesi randevusu nasıl alınır?’’, ‘’Acil müdahale gerektiren göz hastalıkları hangileridir?’’ ve ‘’Göz acillerinde ortaya çıkan belirtiler nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara göz doktoru tedavileri ve benzer konular hakkında detaylı bilgi ve randevu almak için Doç. Dr. Yasin Şakir Göker ile iletişime geçebilirsiniz.
Göz Doktoru Nedir? Acil Göz Doktoru Kimdir?
Göz doktorları, gözlerin anatomik ve fizyolojik yapıları ile ilgili özel öğrenim almış olan, uzman tıp doktorlarıdır. Göz doktorları gözle ilgili sorunları ve hastalıkları teşhis edebilirler. Bu teşhisler sonucu ise hastanın sağlıklı gözlere kavuşabilmesi ve görme yetisini ideal bir şekilde kullanabilmesi için özel tedavi uygulamaları gerçekleştirirler. Özellikle de acil müdahale gerektiren durumlarda hastaların gözleriyle ilgili sorunları tespit edip, gözlerin daha fazla hasar görmesini engelleyebilir ve kalıcı görme kaybı gibi çok ciddi durumları önleyebilirler.
Göz Acilleri Nelerdir?
Göz acilleri, gözde meydana gelen ani hasarlardır, bireyin görüşünü ve göz sağlığını tehdit ettikleri için acil olarak müdahale gerektirirler. Göz acilleri herhangi bir fiziksel travma veya hastalık sebebiyle ortaya çıkabilirler.
Acil Müdahale Gerektiren Göz Hastalıkları Nelerdir?
Acil tedavi ve müdahale gerektiren göz hastalıklarından bazıları şunlardır:
- Akut glokom krizi.
- Akut açı kapanması glokomu.
- Şiddetli kornea ülseri.
- Göz travmaları, göze yabancı bir cisim batması.
- Retina dekolmanı.
- Optik nevrit.
- Retina damar tıkanıklığı, özellikle de santral retinal arter tıkanıklığı.
- Şiddetli üveit.
- Temporal arteritis.
- Orbita sellüliti.
Bu gibi hastalıklar acil müdahale gerektirmektedir.
Göz Acillerinde Ortaya Çıkan Belirtileri Nelerdir?
Acil müdahale gerektiren göz hastalıklarında şu gibi belirtiler ortaya çıkabilir:
- Ani görme kaybı.
- Şiddetli baş ağrısı.
- Aniden başlayan göz ağrıları.
- Gözde yanma veya batma hissi.
- Gözde bir anda meydana gelen kızarıklık.
- Işık hassasiyeti.
- Göz kanaması.
- Çift görme.
- Görüş alanında ani daralma.
- Gözlerin birbirlerinden bağımsız hareket etmesi.
- Göz bebekleri arasında boyut farkı bulunması.
Göz acillerinde bahsi geçen hastalıklar ortaya çıkabilir.
Acil Göz Doktoru Tedavileri Nasıl Olur?
Göz acillerinde ilk olarak hastanın bilinci yerindeyse hastanın şikayetleri dinlenir. Değilse direkt olarak muayene aşamasına geçilir. Gerçekleştirilen muayeneler ve hasta öyküsü öncülüğünde acil müdahale gerektiren durumlar belirlenir. Daha sonra ise gözde meydana gelebilecek ileri hasarın önlenebilmesi ve gözle ilgili sorunların giderilebilmesi için özel tedavilere başvurulur.
Göz Doktoru Hangi Hastalıkları Tedavi Edebilir?
Göz doktoru şu gibi göz hastalıklarını tedavi edebilir:
- Üveit hastalığı.
- Konjonktivit hastalığı.
- Sarı nokta hastalığı.
- Retina damar tıkanıklığı.
- Makula deliği.
- Retina dekolmanı.
- Epiretinal membran.
- Dejeneratif miyopi.
- Diyabetik retinopati.
- Santral seröz retinopati.
- Retina yırtığı.
Göz doktorları bahsi geçen rahatsızlıkları tedavi edebilirler. Bununla birlikte hastalık olarak kabul edilmeyen miyopi, hipermetropi ve benzer kırma kusurlarına da müdahale edebilir, bireyin işlevsel bir görüş yetisine sahip olmasını sağlayabilirler.
Göz Doktoru Hangi Tedavileri Yapabilir?
Göz doktoru şu gibi tedavileri gerçekleştirebilir:
- Katarakt tedavisi.
- Katarakt ameliyatı.
- Lazerle katarakt ameliyatı.
- İkincil katarakt tedavisi.
- Üveit tedavisi.
- Göz kızarıklığı tedavisi.
- Miyop tedavisi.
- Hipermetropi tedavisi.
- Astigmat tedavisi.
- Retina dekolmanı tedavisi.
- Retina yırtılması tedavisi.
- Epiretinal membran tedavisi.
- Dejeneratif miyopi tedavisi.
- Göz içi enjeksiyon uygulamaları.
- Makula deliği tedavisi.
- Diyabetik retinopati tedavisi.
- Retina damar tıkanıklığı tedavisi.
- Sarı nokta hastalığı tedavisi.
Göz doktoru bahsi geçen tedavi uygulamalarını gerçekleştirebilir. Bu tedavilerden bazıları medikal, bazıları cerrahi ve bazıları ise özel lazer uygulamaları gerektirir.
Göz Doktoru Randevusu Nasıl Alınır?
Göz doktoru randevusu almak için internet sitemizde yer alan ‘’İletişim’’ isimli menüye tıklayabilir ve burada yer alan telefon numarasını kullanarak uygun bir tarihe randevu alabilirsiniz.
Göz Muayenesi Nerede Yapılır?
Göz muayenesi özel muayenehanelerde, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve kliniklerde gerçekleştirilebilir. Muayeneyi gerçekleştiren kişinin göz hastalıkları alanında uzman olması ve muayenenin gerçekleştiği yerin, bu uygulamayı gerçekleştirmeye izni olması gerekmektedir.
Göz Muayenesi Hangi Sıklıkla Yapılmalı?
Eğer gözlerle ilgili bir kırma sorunu veya hastalık söz konusu değilse, 10 ila 40’lı yaşları arasında her 5 yılda bir göz muayenesi yaptırılması önerilir. 40 ila 50 yaşları arasında olan bireyler için bu sıklık her 2 yılda bir defadır. 50 yaşından büyük olan bireylere ise her sene göz muayenesi yaptırmaları önerilmektedir. Eğer hastanın hali hazırda teşhisi konulmuş bir göz hastalığı veya kırma kusuru bulunuyorsa bahsi geçen muayeneler daha sık gerçekleştirilebilir. Doktorunuz konu hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.
Göz Doktoru Muayenesi Ne Kadar Sürer?
Göz doktoru muayenesi, muayenenin gerçekleştirilme amacına ve muayene sırasında yapılan işlemlerin detaylarına göre değişiklik gösterebilir. Genelde basit bir muayene uygulaması yaklaşık 15 ila 20 dakika içerisinde son bulmaktadır. Ancak bazı durumlarda muayenenin yarım saatten fazla sürmesi de mümkündür.
Göz Doktoru Muayenesi Nasıl Yapılır?
Göz doktoru muayenesi sırasında öncelikle doktor ile hasta tanışır. Daha sonra ise doktor, hastanın gözü ve görme yetisi ile ilgili şikayetlerini dinler. Hastanın ailesinin ve kendisinin sahip olduğu hastalık öyküleri değerlendirilir. Daha sonra ise çeşitli özel araçlar kullanılarak göz muayenesi ve incelemeleri gerçekleştirilir. Bunlar yeterli olmazsa gelişmiş görüntüleme ve inceleme uygulamalarına da başvurulabilir. En nihayetinde araştırma ve teşhis uygulamaları son bulur. Doktor, elde ettiği veriler ışığında hastası için özel bir tedavi planlaması yapar. Bu planlama hastanın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenir.
Ankara Acil Göz Doktoru Muayene Ücreti 2024
Ankara acil göz doktoru muayene ücreti ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Doç. Dr. Yasin Şakir Göker ile iletişime geçebilirsiniz.