Akıllı Lensler Ankara

    Gözler, hassas bir yapıya sahip olan ve birbirleriyle uyum içerisinde çalışan pek çok dokudan meydana gelirler. Bu dokulardan her biri farklı bir görevi yerine getirme konusunda özelleşmiştir. Böylece bize anındaymış gibi gelecek kadar kısa bir sürede çevremizi görmemizi, algılamamızı sağlarlar. Uyanık olduğumuz her an çalışan bu özel dokular, zaman içerisinde çevresel ve genetik faktörlerin etkisiyle yıpranabilirler. Bu yıpranma biriktikçe ve ilerledikçe görme problemleri ortaya çıkmaya başlar. Bulanık görme, ışıkların dağılması, çift görme ve renklerin soluk görünmesi gibi pek çok problem meydana gelebilir. Hatta katarakt gibi hastalıklarda, tedavi zamanında sağlanmazsa görme yetisi tamamen kaybedilebilir.

    Günümüz teknolojisi bizlere, gözdeki bazı dokuları yapay olarak üretme imkânı tanımaktadır. Özel üretilmiş bu yapay dokular sayesinde pek çok görme problemini ve göz hastalığını tedavi etmek mümkün olmaktadır. Akıllı lensler veya akıllı mercekler de bu yapay dokular arasında yer alırlar. Yıpranan göz merceğinin yerini alan bu saydam dokular, görme işleminin sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilmesi için kullanılırlar. Yazımızın devamında ‘’Akıllı lensler ne kadar?’’, ‘’Akıllı lensler nasıl takılır?’’, ‘’Akıllı mercekler kimler için uygundur?’’ ve ‘’Akıllı mercek ameliyatı nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

    Ankara akıllı lens ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Akıllı Lens Nedir? Akıllı Mercek Nedir?

    Akıllı lensler, kişinin hem yakını hem de uzağı sorunsuz bir şekilde görmesini sağlayan, gelişmiş bir odak mekanizması olan lenslerdir. Bu lensler hipermetrop, miyop, astigmat ve katarakt gibi görme bozuklukları için kullanılabilirler. Özellikle de katarakt hastalarında, görüş kabiliyetinin hastaya başarılı bir şekilde kazandırılabilmesi için idealdirler. Akıllı lensler; trifokal lens, üç odaklı lens ve göz içi lens gibi pek çok isimle anılabilirler.

    Akıllı lensler özel bir ameliyat ile göze yerleştirilirler. Bu ameliyatın ardından hastalar, gözlüğe ihtiyaç duymadan hem yakını hem de uzağı görebilirler.

    Akıllı Lens Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

    Akıllı lensler, pek çok görme bozukluğunun tedavisinde kullanılabilirler. Gözlerde bulunan doğal mercek, gün içerisinde anlık değişimler geçirerek yakını ve uzağı görmemizi sağlar. Ancak bazı durumlarda genetik ve çevresel faktörlerin etkisiyle yıpranabilir, doğal yapısını yitirebilir. Bu da bireyin uzağı, yakını veya her ikisini birden bulanık görmesine sebep olabilir. Bahsi geçen durumlarda akıllı lens tercih edilebilmektedir. Böylece numaralı gözlüklere veya kontakt lenslere duyulan ihtiyaç büyük oranda ortadan kalkacaktır.

    Akıllı Lensin Avantajları Nelerdir?

    Akıllı lensin avantajları şunlardır:

    • Gözlük kullanım ihtiyacını ortadan kaldırırlar.
    • Kontakt lens kullanım ihtiyacını sonlandırırlar.
    • Kişinin hem uzağı hem de yakını görmesini sağlarlar.
    • Kullanım süreleri oldukça fazladır, ömür boyu kullanılabilmeleri mümkündür.
    • Katarakt gibi hastalıkların tekrarlamasına engel olurlar.
    • İnce ve şeffaf bir yapıya sahip olmalarına rağmen bozulmaz, zarar görmez veya matlaşmazlar.

    Akıllı lensin faydaları veya avantajları bu şekilde sıralanabilmektedir.

    Akıllı Lens Kimlere Takılır?

    Akıllı lens genelde 40’lı yaşlarında veya daha büyük olan bireylere önerilmektedir. Ancak ileri derecede görme bozukluğu olan hastalarda daha erken yaşlarda da kullanılabilirler. Bireyin göz muayenesini gerçekleştiren doktor, akıllı lens konusunda hastasını bilgilendirecektir. Konu hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

    Akıllı Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Akıllı lens ameliyatı, tam olarak katarakt ameliyatı ile aynı şekilde yapılmaktadır. Bu işlem günümüzde yaygın bir şekilde lazer teknolojileri kullanılarak da gerçekleştirilir. Akıllı lens ameliyatında öncelikle hastanın gözlerine anestezi işlemi uygulanır. Anestezi işlemi çoğunlukla özel göz damlalarıyla yapılmaktadır ancak bazı durumlarda lokal anesteziye veya genel anesteziye de başvurulabilmektedir. Anestezi işleminin ardından, kontrollü lazer atımlarıyla bireyin gözündeki doğal ancak yıpranmış olan mercek parçalanır. Mercek parçaları vakumla toplanır. Daha sonra ise akıllı mercekler, büyük bir dikkatle hastanın gözlerine yerleştirilirler. Bu işlem iki göz içinde aynı anda yapılmaz. Önce bir göze, ilk işlemden birkaç gün sonra ise ikinci göze uygulanır.

    Akıllı lens ameliyatı 15 ila 30 dakika gibi bir sürede tamamlanmaktadır.

    Akıllı Lens Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Hastalar akıllı lens ameliyatından sonra taburcu edilirler. Birkaç gün boyunca gözlerindeki ödem sebebiyle çevrelerini bulanık görebilirler. Ancak görüşleri 2 ila 4 gün içerisinde büyük oranda düzelecektir. Tam iyileşme de ameliyatı takiben 1 ila 2 hafta içerisinde gerçekleşebilir.

    Ankara Akıllı Lens Ameliyatı Fiyatları 2024

    Ankara akıllı lens fiyatları, lens markasına ve benzer faktörlere göre kişiden kişiye değişebilir.

    Ankara akıllı mercek fiyatları 2024 hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Hemen Ara!
    Yol Tarifi