Göz İçi Lensler Ankara

    İnsanlar, pek çok gelişmiş kameradan bile çok daha net ve geniş açılı bir görüşe sahiptirler. Bu gelişmiş görüş kalitesi, gözü meydana getiren özel dokular sayesinde mümkün olur. Birbirleriyle mükemmel bir uyum içerisinde çalışan bu dokular, çevremizi ve çevremizde yer alan şeyleri görebilmemiz için oldukça önemlidirler. Eğer bu dokuların herhangi birinde, bir hasar veya yıpranma oluşursa görüşümüz bozulabilir. Bu da gündelik yaşamımızı epey olumsuz bir biçimde etkileyebilir. Neyse ki günümüzde, göz tedavileri oldukça modern ve gelişmiş bir yapı kazanmıştır. Bu tedaviler sayesinde hasarlı dokuları onarmak, onarımı mümkün olmayan bazılarını ise yapay dokularla değiştirmek mümkündür. Bahsi geçen yapay dokulardan biri de göz içi lenslerdir. Göz içi mercekler olarak da bilinen bu özel üretilmiş dokular, gözde yer alan doğal mercek dokusunu sorunsuz bir şekilde taklit edebilme yeteneğine sahiptirler. Böylece zarar gören göz mercekleri, göz içi yapay merceklerle değiştirilebilir ve birey, yeniden sağlıklı bir görüş becerisine kavuşabilir. Yazımızın devamında ‘’Göz içi lensler ne kadar?’’, ‘’Göz içi mercek tedavisi hangi durumlarda yapılır?’’, ‘’Göz içi lens tedavisi nasıl yapılır?’’ ve ‘’Göz içi mercekler nasıl takılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

    Ankara göz içi lens tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Göz İçi Lens Nedir?

    Göz içi lens, göz içi mercek olarak da bilinen özel üretilmiş, yapay bir göz dokusudur. Bu özel dokular, miyoptan hipermetroba; astigmattan katarakta kadar pek çok göz hastalığının kalıcı tedavisinde kullanılırlar. Göz içi lenslerin pek çok türü vardır. Akıllı lensler de bunlardan biridir. Akıllı göz içi lensler, üç odaklı yapıları sayesinde bireyin hem yakını hem de uzağı görmesine imkân sağlarlar. Göz içi lensler, ortalama 20-30 dakikada gerçekleştirilen bir operasyon sayesinde göze yerleştirilirler. Böylece bireyler kalıcı olarak görme problemlerinden kurtulmuş olurlar.

    Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir?

    • Göz içi lensler yapıları bakımından ikiye, odak sayıları bakımından ise üçe ayrılırlar.
    • Yapılarına göre ayrılan lensler; hidrofilik göz içi lensler ve hidrofobik göz içi lenslerdir.
    • Hidrofilik göz içi lensler su tutan bir yapıya sahiptirler.
    • Hidrofobik lensler ise su tutmayan yapıya sahiptirler. Hidrofobik lensler, göz içi lens ameliyatından sonra gelişebilen ikincil katarakt ve benzeri durumları geciktirmeleri açısından daha avantajlıdırlar.
    • Odak sayılarına göre ayrılan lensler; tek odaklı lensler, çift odaklı lensler, üç odaklı lensler ve EDOF lenslerdir.
    • Tek odaklı lensler uzağı veya yakını netleme özelliğine sahiptirler.
    • Çift odaklı lensler hem uzağı hem de yakını netleştirebilen, gelişmiş lenslerdir.
    • Üç odaklı lensler, trifokal lens olarak da bilinen; tüm mesafeler arasında gelişmiş bir geçiş ve netleme özelliği bulunan akıllı lenslerdir.
    • EDOF lensler ise daha çok uzak ve ara mesafede net görüş sağlayan lenslerdir.

    Göz İçi Lens Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

    Göz içi lensler; gözde yer alan doğal lenslerin, görevlerini verimli bir şekilde yapamadıkları durumlarda tercih edilirler. Bazı göz hastalıkları, ilerleyen dönemlerde diğer tedavi yöntemleriyle ortadan kaldırılamazlar. Bazıları ise ortaya çıktıkları andan itibaren göz içi lens harici hiçbir uygulamayla tedavi edilemezler. Mesela katarakt bu hastalıklardan biridir. Bahsettiğimiz durumlarda göz içi lensler tercih edilebilir.

    Göz İçi Lensin Avantajları Nelerdir? Göz İçi Lensin Faydaları Nelerdir?

    Göz içi lenslerin avantajları şunlardır:

    • Gözlüklere veya kontakt lenslere duyulan ihtiyacı sonlandırırlar.
    • Görme bozukluklarını kalıcı bir şekilde tedavi ederler.
    • Kullanım süreleri epey uzundur, ömür boyu kullanılmaları mümkündür.
    • Akıllı lensler gibi göz içi mercek çeşitleri, bireye hem yakını hem de uzağı görebilme imkânı sağlarlar.
    • Zarar görmeleri ve yıpranmaları çok zordur.

    Göz içi lensin faydaları ve avantajları bu şekilde sıralanabilir.

    Göz İçi Lens Nasıl Takılır? Göz İçi Lens Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Göz içi lens ameliyatı katarakt ameliyatıyla aynı şekilde yapılır. Bu ameliyat hem özel cerrahi tekniklerle hem de lazer uygulamasıyla yapılabilmektedir. Günümüzde lazer uygulamaları da yaygın bir şekilde uygulanmaya başlanmıştır. Operasyon öncesinde hastanın gözlerine anestezi uygulanır. Bu anestezi, genelde özel göz damlalarıyla yapılır.

    Anestezi işleminin ardından, doktor ve bilgisayar kontrolündeki lazer atımlarıyla hasarlı göz merceği parçalanır ve çıkarılır. Daha sonra ise göz içi mercek, eski merceğin yerine yerleştirilir. Tüm işlemler, çoğu zaman 15 ila 25 dakika içerisinde son bulur. Bahsetmiş olduğumuz işlemler, diğer göze birkaç gün sonra uygulanır. Böylece her iki gözde aynı anda iyileşme sürecinde olmaz ve hastaların gündelik yaşamları ciddi ölçülerde aksamaz.

    Göz İçi Lens Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

    Göz içi lens ameliyatı oldukça hızlı ve isabetli bir uygulamadır. Yani diğer göz dokularına zarar verilmez. Bu sayede iyileşme süreci hızlı ve kısadır. Hastalar ameliyatın gerçekleştiği gün taburcu edilirler. Birkaç gün içerisinde de görüşleri netleşir. Bu süreçte göz içi lens ameliyatı, diğer göz için de uygulanabilir. Doktorunuz, süreci size özel olarak planlayacak ve süreç hakkında sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.

    Ankara Göz İçi Lens Ameliyatı Fiyatları 2024

    Ankara göz içi lens fiyatları, lenslerin türüne ve markasına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ankara göz içi mercek fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilir; göz hastalıkları alanında uzman isimlerden olan Doç. Dr. Yasin Şakir Göker’den randevu alabilirsiniz.

    Hemen Ara!
    Yol Tarifi